Italiaanse mannen hebben stijl! 5 tips om deze stijl over te nemen

Wil je qua mannelijke stijlen meer van de wereld zien, dan mag je de typische en charmante Italiaanse kleding- en persoonsstijl natuurlijk niet overslaan. Als er op de wereld mannen rondlopen die zich punctueel en aantrekkelijk weten te kleden en gedragen, dan zijn het de Italianen wel. Online stijladvies voor mannen die zich willen meten met de modieuze en zelfbewuste Italiaan, kan dan ook geen kwaad. Om je te helpen om op modegebied meer van de wereld zien te krijgen, hebben we de beste stijltips van Italiaanse mode-experts voor je verzameld. Doe je voordeel met ons professionele online stijladvies voor mannen. En geniet volop van de positieve aandacht die je krijgt als je je als moderne man Italiaans en dus optimaal modebewust kleedt!

1. Zorg ervoor dat je in je kledingstijl investeert

Een van de belangrijkste kenmerken van een mannelijke Italiaanse stijl is het uitgangspunt dat investeren in eigen, persoonlijke kleding mag en zich uitbetaalt. Zorg ervoor dat je een eigen kledingstijl ontwikkelt, regel verder een goede basis outfit en kies voor kwalitatief goede kleding. Dit kost natuurlijk wel wat, maar door aanbiedingen scherp in de gaten te houden kun je de kosten beperkt houden.

2. Vergeet je persoonlijke verzorging niet

Italianen zorgen er verder voor dat ze er qua uiterlijk altijd piccobello, zeg maar gerust bellissimo, bijlopen. Dat betekent onder meer een strak en goed verzorg kapsel. De baard is strak getrimd. Verder zorgt de Italiaanse man er altijd voor dat hij heerlijk ruikt: een frisse, mannelijke parfum mag dus niet ontbreken als je jezelf in de Italiaanse stijl wilt presenteren.

3. Een flitsende auto mag niet ontbreken

Italiaanse mannen rijden in mooie auto’s. Auto’s horen dan ook bij de typische Italiaanse performance. Kies voor een stoere Alfa Romeo of een Fiat. Een groot voordeel: Italiaanse auto’s zijn stijlvol én betaalbaar!

4. Straal zelfvertrouwen uit

Echte Italiaanse mannen zorgen er voor dat ze een zelfbewuste performance neerzetten en dus zelfvertrouwen uitstralen richting hun omgeving. Zelfvertrouwen en uitstraling kun je bevorderen door dingen te doen die je leuk vindt en waar je goed in bent. Verder kun je veel doen met je mimiek en in de non-verbale communicatie. Zorg ervoor dat je je gesprekspartner recht in de ogen aankijkt. Maak subtiel gebruik van je glimlach en deel af en toe een knipoogje uit.

5. Oog voor details

Ten slotte: heb oog voor de kleine details. Hierbij kun je denken aan een blinkende gouden ring om je vinger, opvallende manchetknopen bij je colbert of een opvallende stropdas dragen die andere mannen niet hebben.

5 dingen waarop je moet letten bij de aanschaf van een overhemd

Als hedendaagse moderne man wil je natuurlijk een aantal overhemden in de kast hebben hangen die modieus en tijdloos zijn. Enige afwisseling in de collectie is hierbij natuurlijk niet verkeerd, zodat je overhemden hebt voor diverse gelegenheden. Maar hoe kies je nu een of meer goede overhemden uit? Je kunt inspiratie opdoen op andere mannenblogs, maar ook gebruikmaken van onze tips. Een lifestyle blog met tips zoals hieronder gaat je snel helpen de juiste keuzes te maken op het gebied van overhemden.

1. Houd de juiste maat aan

Een eerste belangrijk aandachtspunt dat we lazen op een lifestyle blog met tips over mannenkleding, is de maat van het overhemd. Een te lang overhemd ziet er onprofessioneel en armoedig uit. Maar omgekeerd kan een te strak overhemd arrogant of vrouwelijk overkomen. Laat je daarom bij het kopen goed adviseren over de beste maat voor jouw lichaam.

2. Kies een geschikte stofsoort

De stof van het overhemd is een ander belangrijk punt van aandacht. Inspiratie opdoen op andere mannenblogs helpt om een keuze voor een geschikte stofsoort te maken. Maar waar moet je op letten? Er zijn in hoofdzaak, zo valt te lezen op een lifestyle blog met tips, vier soorten stoffen: katoen, synthetische stof, wol en linnen. Overhemden van katoen of wol zijn een slag dikker dan synthetische overhemden. Ze komen stijlvol over en ademen goed. Maar voor de zomer kun je beter een wat dunner synthetisch overhemd kopen. Deze overhemden voelen zacht aan, zitten lekker fris en kreuken niet tot nauwelijks. Linnen overhemden hebben als nadeel dat ze snel kreuken vertonen. Maar in combinatie met een linnen pak zitten ze wel lekker comfortabel.

3. Let ook op de boord

Nog niet zo lang geleden was het trendy om overhemden te kopen met grote boorden, die wijd over de blouse en het colbert werden getrokken. Vandaag is een bescheiden, kleine boord de norm.

4. Zorg voor variatie in kleuren en patronen

Het is slim om te zorgen dat je een collectie overhemden hebt in uiteenlopende kleuren en met verrassende patronen. Een wit of een grijs overhemd komt mooi tot zijn recht onder een colbert. Tegelijk kun je een strak blauw of zwart hemd heel goed zonder colbert dragen. En kom een keer verrassend uit de hoek met een uitdagende kleur als geel of rood!

5. Fraaie knopen horen er ook bij

Ten slotte zijn de knopen van een overhemd belangrijk. Ga je voor onopvallende knopen in dezelfde kleur als het overhemd. Of wil je de knopen er qua kleur juist uit laten springen. Denk ook na over manchetknopen, die het overhemd een stuk chiquer maken!

Overhemd

Het kledingstuk voor de stijlvolle man

Eén van de populairste kledingstukken in een mannengarderobe is toch wel het overhemd. Een overhemd is niet alleen stijlvol, maar ook veelzijdig. Een overhemd kun je zowel casual als zakelijk dragen. Ik denk dat iedere man dan ook wel één of meer overhemden in zijn kast heeft hangen. Overhemden online bestellen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het is makkelijk en het kost nauwelijks tijd. Maar waar moet je dan zoal opletten als je een overhemd besteld?

Tips over het mannenoverhemd

Casual of zakelijk

Overhemden kun je op verschillende manieren dragen, onder een pak, maar ook als casual. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

Casual overhemden hebben een trendy look en zijn verkrijgbaar met contrasterende prints en kleuren, ook hebben ze een slimfit pasvorm. Vaak zijn deze trendy overhemden uitgevoerd met verrassende details, die tot uiting komen in het boord en aan de manchetten. Hierdoor krijgen deze overhemden een eigentijdse uitstraling.

Het overhemd voor de zakelijke doeleinden straalt in uni kleur meer allure uit, omdat dit beter te combineren is bij een pak. Ook moeten deze overhemden gemakkelijk te dragen zijn met een stropdas. Een businessoverhemd heeft dan ook een wide-spreadboord.

Ook aan lange mannen is er gedacht. Voor deze mannen zijn er speciaal overhemden ontwikkeld met extra mouwlengte en een langer voor- en achterpand. Dit zijn de zogenaamde sleeve 7 hemden (bron: hemdvoorhem.nl).

Mouwlengte bepalen

Wil je overhemden online bestellen, dan is het wel handig als je weet welke mouwlengte je nodig hebt. Voordat je kunt bestellen is het belangrijk te weten welke maten je hebt. Een overhemd ziet er pas echt stijlvol uit als hij perfect past, maar hij zit dan ook lekkerder. Je ziet zo vaak dat een overhemd met te korte of te lange mouwen in de kast verdwijnt, omdat het gewoon niet lekker draagt. Te lange mouwen staan ook nog eens slordig. Zonder de juiste maten wordt het kopen van een overhemd dan ook giswerk.

Het opmeten van je mouwlengte kun je beter aan een ander overlaten, die hoeft zich bij het opmeten niet in allerlei bochten te wringen. Een overhemd krimpt altijd iets en daarom kun je het beste 1 à 2 centimeter bij de mouwlengte optellen. De meeste mannen hebben een mouwlengte tussen de 60 – 95 centimeter. Lange mensen kunnen een mouwlengte hebben van meer dan 100 centimeter. Deze mensen hebben overhemden nodig met extra lange mouwen of wel mouwlengte 7. Dit verklaard gelijk de naam sleeve 7 hemden.

Overhemden met hoog boord

Nieuw zijn de overhemden met het extra hoge boord, dat er voor zorgt dat het klassieke en traditionele naar de achtergrond wordt geschoven. Het extra hoge boord heeft twee en soms zelfs drie knoopjes in het staande deel. Deze overhemden lenen zich er voor om zonder stropdas als business casual trend te dragen, omdat het extra hoge boord niet zo snel over het revers zal vallen. Maar het heeft ook iets sierlijks. Het extra hoge boord overhemd is er speciaal voor mannen met een lange dunne nek. Het extra hoge boord reduceert namelijk de nek. Tip: bij hemdvoorhem.nl verkopen ze overhemden die geheel strijkvrij zijn.

Stijlvol overhemd

Speciaal voor slanke mannen

Skinny Fit overhemden zijn er speciaal voor de slank gebouwde man. Deze overhemden hebben een nog smallere pasvorm dan de Slim-fit en Body-fit overhemden. Doorgaans zijn deze overhemden gemaakt van katoen met een combinatie van elasthane. Slanke mannen kunnen tegenwoordig ook perfect passende en hippe overhemden kopen.

Overhemden Online Bestellen

Mannen met deze tips in het achterhoofd kun je online je overhemd kiezen en bestellen. Maar waar bestel je dan je online overhemd? Aan een mooi en leuk overhemd zijn kosten verbonden, dat is nou eenmaal een voldongen feit. Maar dat is met alles wat je wilt kopen.

Het is logisch dat je een waanzinnig leuk overhemd wilt hebben, van goede kwaliteit en het liefst ook nog tegen de allerlaagste prijs. En dat kan! Want op internet vind je allerlei verschillende aanbieders, die allemaal hun uniekste en stijlvolste overhemden te koop aanbieden. Deze aanbieders kun je eenvoudig met elkaar vergelijken op aanbod, kwaliteit, maar ook op prijs. Zo kun je voor jou de beste deal sluiten en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.