Houten horloge

Ervaar het unieke karakter van houten horloges

Horloges zijn door de jaren heen geëvolueerd van een praktische accessoire tot een absoluut fashion item. Het is mede omwille van deze reden dat onder meer houten horloges zo sterk aan populariteit hebben gewonnen. Mensen vinden het in de praktijk dan ook helemaal geweldig wanneer ze over een uniek horloge aan de pols beschikken. Dat is echter niet altijd even eenvoudig… Tenzij je kiest voor een exemplaar van hout uiteraard. De houtstructuur waar deze horloges over beschikken zorgt er namelijk voor dat ze ze zich allemaal kenmerken door unieke eigenschappen. De variëteit is dan ook ongelofelijk groot waardoor er voor iedereen wel wat wils voor handen is. Zou jij ook graag willen ontdekken wat het karakter van houten horloges nu precies allemaal zo speciaal maakt? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Geen enkel houten horloge is hetzelfde

Het is bij het aanschaffen van een horloge van hout altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat geen enkel houten horloge hetzelfde is. Hout is een natuurproduct welke er om bekend staat uit zichzelf over bijzonder veel charme te beschikken. Het merendeel van de houten horloges zijn vervaardigd uit hout welke zich kenmerkt door een duidelijke houtstructuur. Dit zorgt er voor dat elk horloge van hout uniek is, ook al is deze van dezelfde houtsoort gemaakt. Net even een wat andere structuur of een andere tint zorgt er voor dat jouw horloge meteen over niet onaanzienlijke verschillen beschikt ten opzichte van deze van bijvoorbeeld je buurman. Het is ook dit gegeven dat er voor zorgt dat houten horloges in de praktijk worden bestempeld als een zeer uniek en origineel geschenk. En ooit gedacht om het horloge te graveren?

Houten horloge

Voorkom een allergische reactie

Heel wat mensen worden geconfronteerd met een allergische reactie wanneer ze bepaalde metalen dragen. De manier waarop metalen verwerkt worden kan er voor zorgen dat mensen met contacteczeem al snel last krijgen van uitslag wanneer ze een gewone horloge gaan dragen. Dat is niet het geval bij een houten horloge. Voor houten horloges geldt namelijk dat ze nagenoeg volledig van hout zijn gemaakt. Het is echter ook mogelijk dat ze beschikken over een leren of een canvas band. In ieder geval zorgt het gebruik van dergelijke materialen er voor dat mensen met contacteczeem geen last meer zullen hebben van uitslag op de huid. Zij kunnen dan ook zonder probleem een horloge welke is gemaakt van hout dragen.

Houten horloges beschikken over een beperkt gewicht

Wanneer je gebruik maakt van een metalen horloge zal je kunnen vaststellen dat deze doorgaans over een meer dan behoorlijk gewicht beschikt. Dit is lang niet voor iedereen even fijn, in tegendeel. Heel wat mensen ondervinden er zelfs last door aan de pols. Een houten horloge is een behoorlijk stuk lichter. Ze beschikt dan ook slechts over een gewicht van zo’n 23 gram. Dit zorgt er voor dat je tijdens het dragen van een houten exemplaar nauwelijks merkt dat je een horloge draagt. Het spreekt voor zich dat dit het draagcomfort alleen maar ten goede komt. In ieder geval, ben je op zoek naar een nieuw horloge voor jezelf of wil je graag een uniek exemplaar kopen voor vrienden of familie? In beide gevallen kan het zeker de moeite waard zijn om het aanschaffen van houten horloges te overwegen.