printer

Waar moet je rekening mee houden als je een printer gaat aanschaffen?

erg fijn om over een printer te beschikken want je kunt een printer voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het uitprinten van kleurplaten voor een kind die zich verveeld, maar ook aan het uitprinten van foto’s die je met je gezin gemaakt hebt op vakantie. Als je geen ervaring hebt met printers, dan weet je niet echt waar je op moet letten. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

Printers zijn erg prijzig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een printer gaat aanschaffen, is dat printers erg prijzig kunnen zijn. Het klopt inderdaad dat je printers voor enkele tientallen euro’s kan aanschaffen, maar je kunt dit beter niet doen. Er is een reden dat deze printers zo goedkoop zijn. In veel gevallen heeft dit te maken met de slechte kwaliteit. Een printer van slechte kwaliteit gaat niet lang mee en ook is de kwaliteit van een afdruk erg matig. Wil je besparen op het aanschaffen van een printer? Dan is het zeker een aanrader om een refurbished laserprinter aan te schaffen. 

Je hebt de juiste cartridges nodig

Om van een printer gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat je cartridges hebt aangeschaft. Cartridges zijn bakjes waar het inkt in zit. Een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden, is dat je maar een bepaald soort cartridges kunt gebruiken. Je moet dus zeker niet letten op de kwaliteit van de cartridge en het inkt, maar ook of de cartridge gebruikt kan worden door jouw printer. Weet je niet welke cartridge je moet gebruiken? Dan is het aan te raden om eens op het internet te zoeken naar de juiste cartridge aan de hand van het modelnummer van je printer. 

Je hebt fotopapier nodig voor het uitprinten van foto’s

Als je in het verleden foto’s met je gezin hebt gemaakt en deze graag wilt printen, dan is het enorm handig om te weten dat je daar fotopapier voor nodig hebt. Het klopt inderdaad dat je foto’s ook met standaard printpapier kan uitprinten, maar ze zien er dan niet mooi uit.