Overhemd

Het kledingstuk voor de stijlvolle man

Eén van de populairste kledingstukken in een mannengarderobe is toch wel het overhemd. Een overhemd is niet alleen stijlvol, maar ook veelzijdig. Een overhemd kun je zowel casual als zakelijk dragen. Ik denk dat iedere man dan ook wel één of meer overhemden in zijn kast heeft hangen. Overhemden online bestellen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het is makkelijk en het kost nauwelijks tijd. Maar waar moet je dan zoal opletten als je een overhemd besteld?

Tips over het mannenoverhemd

Casual of zakelijk

Overhemden kun je op verschillende manieren dragen, onder een pak, maar ook als casual. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

Casual overhemden hebben een trendy look en zijn verkrijgbaar met contrasterende prints en kleuren, ook hebben ze een slimfit pasvorm. Vaak zijn deze trendy overhemden uitgevoerd met verrassende details, die tot uiting komen in het boord en aan de manchetten. Hierdoor krijgen deze overhemden een eigentijdse uitstraling.

Het overhemd voor de zakelijke doeleinden straalt in uni kleur meer allure uit, omdat dit beter te combineren is bij een pak. Ook moeten deze overhemden gemakkelijk te dragen zijn met een stropdas. Een businessoverhemd heeft dan ook een wide-spreadboord.

Ook aan lange mannen is er gedacht. Voor deze mannen zijn er speciaal overhemden ontwikkeld met extra mouwlengte en een langer voor- en achterpand. Dit zijn de zogenaamde sleeve 7 hemden (bron: hemdvoorhem.nl).

Mouwlengte bepalen

Wil je overhemden online bestellen, dan is het wel handig als je weet welke mouwlengte je nodig hebt. Voordat je kunt bestellen is het belangrijk te weten welke maten je hebt. Een overhemd ziet er pas echt stijlvol uit als hij perfect past, maar hij zit dan ook lekkerder. Je ziet zo vaak dat een overhemd met te korte of te lange mouwen in de kast verdwijnt, omdat het gewoon niet lekker draagt. Te lange mouwen staan ook nog eens slordig. Zonder de juiste maten wordt het kopen van een overhemd dan ook giswerk.

Het opmeten van je mouwlengte kun je beter aan een ander overlaten, die hoeft zich bij het opmeten niet in allerlei bochten te wringen. Een overhemd krimpt altijd iets en daarom kun je het beste 1 à 2 centimeter bij de mouwlengte optellen. De meeste mannen hebben een mouwlengte tussen de 60 – 95 centimeter. Lange mensen kunnen een mouwlengte hebben van meer dan 100 centimeter. Deze mensen hebben overhemden nodig met extra lange mouwen of wel mouwlengte 7. Dit verklaard gelijk de naam sleeve 7 hemden.

Overhemden met hoog boord

Nieuw zijn de overhemden met het extra hoge boord, dat er voor zorgt dat het klassieke en traditionele naar de achtergrond wordt geschoven. Het extra hoge boord heeft twee en soms zelfs drie knoopjes in het staande deel. Deze overhemden lenen zich er voor om zonder stropdas als business casual trend te dragen, omdat het extra hoge boord niet zo snel over het revers zal vallen. Maar het heeft ook iets sierlijks. Het extra hoge boord overhemd is er speciaal voor mannen met een lange dunne nek. Het extra hoge boord reduceert namelijk de nek. Tip: bij hemdvoorhem.nl verkopen ze overhemden die geheel strijkvrij zijn.

Stijlvol overhemd

Speciaal voor slanke mannen

Skinny Fit overhemden zijn er speciaal voor de slank gebouwde man. Deze overhemden hebben een nog smallere pasvorm dan de Slim-fit en Body-fit overhemden. Doorgaans zijn deze overhemden gemaakt van katoen met een combinatie van elasthane. Slanke mannen kunnen tegenwoordig ook perfect passende en hippe overhemden kopen.

Overhemden Online Bestellen

Mannen met deze tips in het achterhoofd kun je online je overhemd kiezen en bestellen. Maar waar bestel je dan je online overhemd? Aan een mooi en leuk overhemd zijn kosten verbonden, dat is nou eenmaal een voldongen feit. Maar dat is met alles wat je wilt kopen.

Het is logisch dat je een waanzinnig leuk overhemd wilt hebben, van goede kwaliteit en het liefst ook nog tegen de allerlaagste prijs. En dat kan! Want op internet vind je allerlei verschillende aanbieders, die allemaal hun uniekste en stijlvolste overhemden te koop aanbieden. Deze aanbieders kun je eenvoudig met elkaar vergelijken op aanbod, kwaliteit, maar ook op prijs. Zo kun je voor jou de beste deal sluiten en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.